Helder Nunspeet
Burgerinitiatief Helder Nunspeet

09.04.2024

“De Fabeltjeskrant”

De Fabeltjeskrant:

Begin jaren 70 zat half Nederland voor de buis om naar de Fabeltjeskrant te kijken: meneer de Uil las voor uit “zijn krant” om te vertellen aan de kijkers/lezers wat zich in het grote dierenbos had afgespeeld:
Gelukkig valt “de Fabeltjeskrant” in Nunspeet nog steeds iedere week op dinsdag bij de inwoners van “ het bos” op de mat:

De link naar de Nunspeetse politiek:

Tuut- tuut-tuut-tuut “participatie” zegt Truus de Mier van Gemeentebelang terwijl de inwoners van het bos al lang weten dat dit niets voorstelt in het bos!
Nee zegt juffrouw Ooievaar” Laten we de handen ineen slaan” maar blijft het intussen maar voor blijft in herhaling vallen.
Momfer de Mol vraagt of hij onder de grond mag blijven omdat hij dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen.
Zoef de Haas kan gezien worden als de rest van de Nunspeetse politiek: de altijd maar volgende helper van Juffrouw Ooievaar in het grote dierenbos.
De gebroeders Ed en Willem Bever zijn net als de Nunspeetse politiek en Nunspeetse projectontwikkelaar onafscheidelijk van elkaar.
Lowieke de Vos blijft intussen maar smikkelen en smullen van wat zich allemaal afspeelt in “het bos”.

De serie werd altijd standaard afgesloten met de gevleugelde slogan:
“ Oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker” wat wellicht wil zeggen:
Wat zich binnen de Nunspeetse politiek afspeelt blijft binnen de Nunspeetse politiek, de mensen in het bos slapen toch wel lekker als wij maar kunnen doen wat we willen doen!!

Slaap lekker “ lieve kijkbuiskindertjes”

Auteur bekend bij Helder Nunspeet

Admin2 - 19:37 @ Ingezonden reacties